Isoimman tilan aarrekartaltani vie tällä hetkellä oma talo. Unelmieni talo on tyyliä Valion Viola-mainos. Talon tulisi olla  vanhahko, puuverhoiltu, mieluiten keltainen, vaaleanpunainen tai vaaleansininen ja ennenkaikkea iloisen näköinen. Yksikerroksiset talot ahdistavat minua littanuudessaan, joten kerroksia pitäisi olla vähintään puolitoista.



Tuollaista Viola mainoksen huvilaa tuskin tulee meidän hintaluokassa vastaan, mutta jossain varmasti odottaa löytäjäänsä sopiva remontoimaton rintamamiestalo. Remontoimaton siksi, että päässäni on selkeä näkemys siitä, minkälainen ja -värinen kunkin huoneen tulisi olla, ja olisi harmittavaa ruveta repimään auki pintoja, jotka joku on juuri laittanut iskuun.

Meillä on miehen kanssa ollut nykyinen kerrostaloasunto myynnissä 1,5 vuotta, mutta nyt saimme sen vihdoin viimein myytyä viime viikolla:) Kauppakirjat tosin tehdään vasta viikon päästä, mutta kirjallinen tarjous on jo paperilla. Unelma omasta talosta on siis askeleen lähempänä toteutumistaan.

Muutamme väliaikaisesti vuokralle yksiöön(!) kunnes unelmien koti löytyy. Ahdistaa jo nyt pelkkä ajatus kaiken tämän tavarapaljouden ahtamisesta kolmiosta ja kahdesta isosta häkkivarastosta yksiöön ja yhteen pieneen häkkivarstoon.. Vanhemmat lupasivat onneksi ottaa väliaikaissijoitukseen ylimääräisiä ja ei niin elintärkeitä tavaroita, joita emme tarvitse hengissä pysymiseen.

Ja jottei irtaimiston ahtaminen kahta kolmasosaa pienempään kämppään kävisi liian helpoksi, kävin tänään Manhattanin kirpparilla tekemässä lisähankintoja. Yleensä kirpparille mennessä mielessäni siintää näky jostain ihanasta uudesta rakkaudesta vanhan tavaran muodossa. Niitä harvemmin löytyy, mutta kirppisreissuilta tarttuu useimmiten mukaan vaatekappaleita vähän niinkuin sivutuotteena.

Näin tänäänkin. Ei löytynyt vanhoja aarteita, mutta ostin turkoosin, Seppälästä peräisin olevan vakosamettihameen. Kirppisvaatteksi korkeahko 5€:n hinta meinasi pelottaa minut pois, mutta ostin hameen, koska se on uudenveroinen ja passelin värinen.  Taidan kaventaa sen kynähameeksi, niin sitten kolttu on täydellinen.