Tämä nykyinen väliaikaismajoitus sijaitsee ehkä huonoimmalla mahdollisella laidalla kaupunkia kirpputoreihin nähden. Minulla on kovia kirppuvieroitusoireita, kun olen tottunut, että toreja on useampi ihan pyöräilymatkan säteellä, ja nyt niitä ei ole lähimainkaan. Onneksi välillä pääsee työkavereiden kanssa ruokiksella ratsaamaan kirppareita. Yksi työkaveri nauroikin, kun katselin etuovesta myynnissä olevia taloja, ja mainitsin yhden lahoamispisteessä olevan talon hyväksi puoleksi sen, että kulman takana on kirpputori. Yleensä ihmiset ovat kiinnostuneita päiväkotien ja koulujen läheisyydestä. Minä olen kirppisten:)

Kirppispuutostilassani ilahduin kovasti kun bongasin viime viikolla lähikaupalla ilmoituksen sunnuntaina lähistöllä pidettävästä pihakirppiksestä. Innostuksissani poljin paikalle jo varttia ennen ilmoitettua alkamisaikaa ja löysin paikalta peräti kaksi myyjää. Suppeahkosta tarjonnasta huolimatta löysin kuin löysinkin jotain kivaa. Krumeluuri pitsikuvioinen metallivalokuvakehys päätyi mukaani 2€:lla.


Parempia kirppisaikoja odotellessa postaan pari aiempaa löytöä tältä vuodelta. Kun edellinen asuntomme oli puolitoista vuotta myynnissä, minulla oli hyvä tekosyy kierrellä kirppiksiä aina asunnon näytön ajan. Ja niitä näyttöjä oli p-a-l-j-o-n, parhaimmillaan kolme kertaa viikossa, ja katsojia vaan riitti. Epäilen, että kodissamme kävi tuona aikana noin puoli Turkua ja ehkä osa raisiolaisistakin.

Yhtenä viikonloppuna, kun olin menossa Länsikeskuksen Kirppiscenteriin, kurvasin katsastamaan myös pihalla olleet myyjät, vaikka heidän tarjontansa onkin yleensä ollut ihan kuttaperkkaa. Bongasin kuitenkin yhdestä romulaatikosta nätin peltipurkin, jonka hinnaksi myyjä ilmoitti 5€. Minulla kun ei ikinä ole käteistä, purkki jäi sinne. Parin viikon päästä samanlaisella reissulla huomasin, että tuo samainen myyjä oli juuri keräilemässä tavaroitaan pois, ja menin muina naisina kurkkimaan jäljellä oleviin laatikoihin. Siellähän se oli, ihanainen vaaleansininen rokokoo-purkki, joka on jotenkin niin överin pikkusievä, että se on jo hieno:) Hinnastakin päästiin sopuun ja sain tarvittavat 4€ raavittua kasaan (kuva löytyi kännykän uumenista ja on  siksi sumea).



Eurokirppikseltä ostin keväällä nahkaisen purnukan. Kippo oli puoleen hintaan -pöydässä, mutta maksoi silti muistaakseni 7€. En edes tiedä, mihin moista purkkia on käytetty, mutta ainahan säilytysrasioita tarvii, ja bonuksena siinä on hyvä vänhan tavaran haju:)