Haluaisin unelmatalon olohuoneeseen kaksi upottavan pehmeää  3-istuttavaa sohvannäköistä sohvaa, jotka laitettaisiin vastakkain.

Frendeistä tutun Central Perkin sohvan mallista tykkään kovasti.

Kuva: Täältä

Täydellisin sohva, missä ikinä olen istunut on kuitenkin Wade Upholsteryn Corina, johon tutustuin kerran Ruolassa yhdellä ruokisreissulla. Väreiltään se ei ihan ollut makuuni, mutta en tiedä mitä sen sisälle oli sullottu, kun se tuntui ihanalta kuin olisi vaahtokarkin sisällä löhöillyt. Sohvalla oli hintaa tosin muistaakseni melkein 5000€, joten kahta tällaista ei olla ihan heti ostamassa;)

kuva: Wade Upholstery

Sohvien väliin pääsee pallojalkainen sohvapöytä, jonka sain viime kesänä tingattua Erkyläntorilta 70€:oon.

kuva: Erkyläntori

Seinien väristä ja muustakaan olohuoneen värimaailmasta en vielä tiedä, mutta jotkut värilliset seinät haluaisin ja niitä korostamaan leveät valkoiset listat.

Olohuoneeseen olisi ihana saada myös lasipariovet.

Valkoinen paneelikatto näyttisi mielenkiintoisemmalta, jos sen sommittelisi johonkin kuvioon. Kattoroseteista tykkään myös kovasti.

Haluaisin niin olohuoneeseen kuin koko muuhunkin kotiin maalatut lautalattiat, väriltän ehkä siniharmaat. Ne olisivat paljon kodikaammat ja tunnelmallisemmat kuin perusparketit.

Kuva: Tila

Verhoiksi ompelen pitkät, lattialle asti valuvat silkkiverhot, joihin ostin jo kankaat häämatkalla Vietnamista ja lähetin muiden löytöjen mukana laivarahtina kotiin:) Jos verhoihin laittaa vielä palsut vuorikankaat, ne laskeutuvat kauniisti ja niitä voi käyttää pimennykseen kaihdinten sijaan.

Kuva: Curtains-to-go

Verhot sidotaan päiväsaikaan sivuun suurilla tupsuilla. Näiden suhteen annoin vuoden kuolaamisen jälkeen periksi ja pulitin kahdesta tupsusta Englannin eBayssä n. 40€.

Kuva: Tie back and trim

Riippuu vähän olohuoneen värityksestä, mutta seinälle pääsee kenties myös Kiinasta tilaamani öljyvärikopio Frederic Lord Leightonin Flaming June -maalauksesta. Taulun sijoitus riippuu tosin myös vähän siitä, rupeaako olohuone näyttämään liian pramealta. Toisaalta maalaus sopii uneliaan tunnelmansa vuoksi hyvin myös makkariin, missä se edellisessäkin kodissamme asui. Tämän hetkisessä lukaalissa se on länsisiivessä, eli yhdistetyn olohuone-makuuhuone-eteisen seinällä :D