En ole aikoihin ehtinyt kirjoittelemaan tänne, koska joulukuu meni täysin kaupan joulumyyntihulinassa, ja tammikuussa lomailin pari viikkoa Vietnamissa. Hilajiselon aikana olen myös muuttanut, en vielä unelmakotiin, mutta kuitenkin vähän väljemmille vesille ahdistavasta yksiöstä. Nimittäin samasta kerrostalosta vapautuneeseen kolmioon. Tätä tilantuntua ei voi sanoin kuvailla ;) Kirppareilla olen myös ehtinyt käymään ihan luvattoman vähän, mutta niillä harvoilla kerroilla  kun olen ehtinyt, olen tehnyt aika ihaniakin löytöjä ja muutamia oikeita aarteitakin, joista tässä kivoimpia.

Pietarin Old Timessa Ruskolla oli muuttomyynti marras-joulukussa, ja kaikki tavarat olivat -20% heidän normaalistikin kohtuullisista hinnoistaan. Löysin Pietarilta ruotsalaisen uushopeisen sokeriastian, jonka pohjassa on leima "Gust. Eriksson Eskilstuna". Se on ihana ja helpottaa hieman minussa viimeaikoina herännyttä viehätystä kaikkiin hopeisen kiiltäviin esineisiin. Sokeriastialle jäi hintaa alennuksen jälkeen 33€.

Pietarilla minua odotti myös vaaleanvihreä kristallikarahvi, jota olin kuolannut liikkeessä jo kauan sitten. Karahvi on kuulemma ehkä böömiläistä kristallia n.1920-30 luvulta. Oli mitä oli, se on ihanan värinen ja muutenkin upea. Ja aika näyttävän kokoinen, yli 40 cm korkea. Karahvi maksoi 47€, joten jouduin hetken aikaa painiskelemaan itseni kanssa, ennen kuin raaskin ostaa sen. Onneksi raaskin, sillä vaiken ole vielä maistanut, olen vakuuttunt, että viini maistuu tästä karahvista astetta paremmalta ;)




Pietarilla käydessäni mieltäni jäi vielä kaihertamaan toinen hopeisen kiiltävä esine, vanha mätitarjoiluastia, jonka jouduin myöhemmin palaamaan hakemaan, kun en ensimmäisellä kerralla ollut sitä raaskinut ostaa. Astian pohjassa on leima "Prima NS" ja päälle on kaiverrettu nimikirjaimet RN ja vuosiluku 1934. Mätiastia maksoi vain 14€, mikä ei mielestäni ole paha hinta, sillä kuvun alla oleva lasiastiakin on ihan priimakunnossa.





Raisioon avattu Majakka-kirppis on myös osoittautunut hyvinkin käymisen arvoiseksi. Sieltä tinkasin vanhan hiottureunaisen peilialustan 10€:oon. Alustan päällä sokeriastia kiiltää entistäkin hienommin Stemman loppuunmyynnistä viime keväänä 25€:lla hankkimani hopeanvärisen pöytälampun valossa.




Näiden aarteiden lisäksi ostin Eurokirppikseltä lisää turkooseja lasikynttilänjalkoja, pienemmät maksoivat 1,70€/kpl ja isompi 2,50€. Nämä sopivat hyvin aiempien samansävyisten joukkoon.




Pääsin käymään myös Mynämäellä Tiinan kirpputorilla, eli Kauppapaikka Eilisessä, mistä mukaan tarttui kaunis ruusupeltipurkki vaivaiseen 2,50€:n hintaan. Turun kirppiksillä näistä samoista purnukoista pyydetään järjestäen kymmentä euroa. Meillä oli pienenä tällainen samanlainen mummolassa hiekkaleikeissä.