Uusi koti aiheuttaa kauheasti ostatusta. Käytössä on nyt (kunhan remontti valmistuu) erillinen ruokahuone, mikä on todellista luksusta, sillä edellisessä varsinaisessa omassa kodissa ruokapöytä oli ahtaasti yläkerran rappusten alla ja siksi harvoin käytössä. Ruokahuoneeseen sen sijaan voi kattaa komeasti kaikki hamstratut aarteet käyttöön. Ei ole mitään järkeä jemmata aarrekippoja kaapissa ja syödä aina niiltä marketin halpisastioilta. Kauniit tavarat ansaitsevat tulla käytetyiksi.

Hienot astiat vaativat kaverikseen hienot aterimet. Olen unelmoinut pöytähopeista jo jonkin aikaa, mutta juuri nyt(kin) tuntuu olevan parempaa käyttöä parille tonnille. Viimeksi Majakassa käydessäni pengoin sekalaisia aterinlaatikoita ja tajusin, että ratkaisu on uushopeiset kahvelit. Niitä on toinen toistaan hienompia paljonkin tarjolla kirppareilla edulliseen hintaan, mutta ongelmana on se, että yleensä löytyy vain muutama samanlainen kerrallaan ja haluaisin ostaa täyden 12 hengen setin.



eBay kuitenkin näyttää tursuilevan näitäkin ihanuuksia, ja siellä niitä on tarjolla kokonaisina setteinä. Seurailen hetken aikaa, mihin hintoihin ne kohoavat ja kun sopivat tulevat kohdalle, isken kimppuun. Kriteerit aterimille on jo selvät: niiden pitää olla krumeluurit ja jyhkeän kokoiset, haarukoiden piikkien niin pitkät, että ne osuvat meilkein kurkkuun asti ja veitsien kahvojen täytyy olla paksut ja syntisen painavat.