Majakka-kirppis on noussut vähintäänkin kirppislistani top kolmoseen. Tai oikeastaanhan se ei ole mikään kirppis, vaan jättimäinen osto- ja myyntiliike. Ja hyväpuoli tässä on se, että hinnat pysyvät järkevyyden rajoissa kun myyjällä ei ole esineisiin tunnesiteitä niinkuin normikirppareilla usein näkyy olevan.  Majakassa voi käydä useinkin, koska tavaraa on niin paljon, että joka kerta huomaa jotain, mikä on aiemmin jäänyt huomaamatta.

Majakan aarteita notkuvat pöydät tuovat mieleeni lapsuuden suosikkielokuvan Return to Ozin jännittävän kohtauksen, jossa Dorothyn kavereineen piti löytää Nome-kuninkaan koriste-esinekokoelmasta vihreitä tavaroita ja koskettaa niitä palauttaakseen Ozin asukkaat elämään.

Kuva täältä

Itse en ole etsinyt vihreitä esineitä, vaan hopeanvärisiä, ja onhan niitä löytynytkin. Viimeisin ostos on 9€ maksanut hopeanvärinen jalallinen tarjotin, jota olin jo aiemminkin hypistellyt, mutta vasta viimeksi tajusin, että sehän pitää ostaa. Tarjotin oli aika nuhruinen kaikesta hypistelystä ja käpistelystä, mutta Silver Polish-liina teki sille ihmeitä.

Päällinen ennen:

...ja jälkeen:

Jalka ennen:

...ja jälkeen