Viimeaikainen hopeanväristen esineiden metsästys kirpputoreilta on alkanut kantaa hedelmää. Nyt niitä on ruokahuoneessa jo yksi senkinpäällinen (ja vähän sisäinenkin) täynnä.


Osa näistä on kyllä viimevuoden satoa, mutta osa on uusia tuttavuuksia. Lampun, sokeri- ja mätiastian, karahvin sekä peilialusen hankinnan olenkin jo myöntänyt, mutta loput taitaa olla vielä tunnustamattomia shoppailuja. Itse senkkikin on kirpparilta, ja sen hankinnasta olenkin joskus ohimennen maininnut, Tämän käsittämättömän tilaihmeen esittelen joskus päivänvalossa tarkemmin.


Taustalla olevan mausteikon ostin joskus kevättalvella Divarin helmestä, joka oli ihastuttava pieni vanhantavaranliike Maariankadulla Turussa. Kerkesin tekemään sieltä muutamia kivoja hankintoja ennen kuin kauppa yllättäen hävisi. Mausteikko maksoi 35€.


Vihreän karahvin kaveriksi ostin niinikään 35€:lla Riihimäeltä Erkyläntorilta vihreän Riihimäen lasin juustokuvun. Valkoinen aluslautanen on oikean mallinen kupuun, mutta Design-lasissa joku opasti minua, että alunperin kupuun on kuulunut samanvärinen lautanen.


Pienempi kynttilänjalka on mummolasta. Isomman raaskin lopulta ostaa 25€:lla Majakasta pähkäiltyäni sen kanssa ensin monta kertaa. Kynttilänjalka on todella massiivinen ja koristeellinen, ehkä vähän hyvän maun rajoilla ;) Laitan siitä ja muistakin joskus tarkempia kuvia kunhan päivänvalo sarastaa.

Ruokahuoneen seinille emme ole tehneet vielä mitään, mutta niistä on tarkoitus tulla harmaat, vaikkakin pääsääntöisesti vastustan harmaan värin käyttöä niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. Etenkin näin keskellä Suomen valoisaa talvea se on vähän niin kuin kurjuuden maksimointia. Ruokahuoneeseen on kuitenkin tulossa Pinkit verhot ja toivon mukaan myös pinkillä verhoillut tuolit, joten harmaat seinät korostaisivat niitä paremmin kuin jotkut ärhäkän väriset.


Kuva: Jysk

Sitten kun seinät ovat harmaat, haluaisin senkin päälle seinälle suuren hopeakehyksisen peilin vaakatasoon. Jyskin Reflection-peilissä on hinta-laatu-koko-suhde kohdillaan. Kunnollisen kokoinen (72x162cm) peili on usein tarjouksessa ja maksaa kampanjasta riippuen 40-45€. Meillä on yksi tällainen jo eteisessä, mutta en raaski sitä sieltä ottaa, joten voisi hakea toisen samanlaisen ruokahuoneeseen.