Olemme koko syksen etsineet suurta vanhaa ruokailuryhmää uuden kodin kunnollisen kokoiseen ruokahuoneeseen.  Kiersimme  kuumeisesti kirpputoreja, osto- ja myyntiliikkeitä ja huutokauppoja (mikä siis ei minulle ollut millään tavalla vastenmielistä puuhaa;)) metsästäen riittävän suurta pöytäryhmää, johon mahtuisi vähintään 8 ruokailijaa. Koko syksyn silmissäni siinsi kuva koristeellisesta rokokoo-ryhmästä väärine jalkoineen. Koko syksyn, kunnes nämä sorvatut sorkat pilkistivät Eurokirpparin perimmäisestä nurkasta kammottavien lastulevy-yöpöytien alta.

Pöytä oli myynnissä samaisella myyjällä, jolta aiemmin syksyllä ostin rokokoo-tuoliparin. Leveyttä sillä on 115cm ja pituutta 140cm. Valitettavasti siihen ei ole  tallessa jatkopaloja, joita alunperin on ilmeisesti ollut useampi. Koitimme nimittäin mieheni kanssa vetää pöytää auki, ja huomasimme, että sen saa jatkettua ainakin 3-metriseksi. Täytyy teettää siihen muutama jatkolevy, sen verran, että pöydän saa jatkettua ainakin 2-metriseksi. Sen pituinen pöytä ruokahuoneeseen vielä mahtuu järkevästi, vaikka päädyissäkin olisi paikat. Pienen neuvottelun jälkeen myyjä suostui myymään pöydän 80€:lla.

Valistuneempi työkaverini tunnisti pöydän tyylin uusrenessanssiksi. Nyt siis metsästys jatkuu ja tähtäimessä on kaksi käsinojallista ja kuusi käsinojatonta uusrenessanssituolia. Ei ehkä ihan jouluksi kerkiä, mutta pääasia, että saatiin komea pöytä, niin mahtuu reilumpikin kinkku:)