Ostin kesällä työkaveriltani Harakan pääkonttoriin ihan mahtavan vanhan kirjoituspöydän 150€:lla. Siinä on säilytystilaa enemmän kuin missään, koska laatikot ovat suunnilleen kilometrin mittaiset. Pöydän oli joku aikoinaan suuressa viisaudessaan uudistanut punaisella maalilla, jota oli surutta vedelty paksu kerros kauttaaltaan, unohtamatta messinkisiä vetimiä. Myös pöytälevyn keskellä oleva kirjoitusalusta oli päällystetty sävy-sävyyn tummanpunaisella tekonahalla, mikä teki kokonaisuudesta entistä tunkkaisemman. Ei se mitn. Nyt en ainakaan tuntenut tekeväni mitään rikosta kun maalasin pöydän uudestaan - pinkillä.


(Kuten kuvasta näkyy, koko konttori oli pahuuden vallassa jouluhässäkän jäljiltä)

Poistin pöydästä ensin vanhan maalin kuumailmapuhaltimen ja kaapimen avulla ja hioin lopuksi pinnan vielä hiomahiirellä. Paksu maalikerros oli aika helppo poistaa, mutta edellisellä maalarilla oli loppunut joko maali tai into kesken, ja osa pöydästä oli maalattu vain kertaalleen ohuesti. Ohuet maalikohdat oli huomattavasti hankalampi poistaa, koska ne eivät lähteneet samallalailla kokonaisina levyinä kuin paksu maali. Messinkivetimet irrotin laatikoista ja poistin niistä maalin maalinpoisotaineella.


Maalinpoiston jouduin tekemään ulkona viimassa, koska palovaroitin oli kanssani eri mieltä siitä, onko tämä siistiä sisätyötä vai ei. Maalaushommaa varten pöytä nostettiin kuitenkin kuistille, mistä ruma muovimatto on joka tapauksessa lähdössä, ja pinkit maalitahrat ovat vain kaunistus tämän 80?-luvun jäänteen pinnassa.



Maalinpoiston jälkeen pöytä kävi läpi samat työvaiheet kuin jakkara pakkelointeineen ja pohjamaalauksineen.


Maalina käytin tälläkin kertaa täyskiiltävää Miranolia, mutta nyt sävyksi valikoitui vähän tummempi vaaleanpunainen K338. Kirjoitusalustaan ostin Muovikumista valkoista tekonahkaa. Pala maksoi 10€. Pöydästä tuli ihan fantsu, sopii täydellisesti Koruharakan konttoriin :)