Minulla tuppaa usein hienot ideat jäämään ajatuksen tasolle ja vielä useammin toteutuksen puolitiehen. Yleensä aloitan kaikkea puuhaamaan ihan tohkeissani, mutta sitten kesken homman tulee joku innostuksen tappava vastoinkäyminen tai vaihtoehtoisesti joku uusi idea, joka viekin kaiken huomion.

Mutta nyt olen kerrankin saanut projektin etenemään melko nopeasti suunnitteluvaihetta pidemmälle. Keittiöjakkara on nimittäin valmis! Kävin ostamassa Baukkarista maaleja, metallijalkoihin kiiltävää valkoista spraytä ja puuaskelmiin valikoitui ihana pinkki täyskiiltävä Miranol. Sävy on J338 Barbie :)

Kyllä siellä nyt joku mainostoimiston adhd niin nauraa partaansa, kun pääsi vaikuttamaan ostopäätökseeni pelkästään osuvalla nimivalinnalla. Mutta eipä haittaa, nimi on osuva ja sävy on ihana.

Yllättävän paljon yhden jakkaran maalaamisessa on hommaa. Hiottuani puuaskelmat tasoitin niistä pienet kolot pakkelilla ja pohjamaalasin ne Jehulla, kun sitä sattui vajaa purkki kotoa löytymään. Ärsyttävää näiden alkydimaalien käytössä on se, että toisin kuin parissa tunnissa kuivuvien vesiohenteisten maalien kanssa, näissä saa odottaa aina vuoruokauden, että pääsee maalaamaan seuraavaa kerrosta. Ja vielä kun pitää maalata puuläpyskät molemmin puolin, niin aikaa kuluu tuplasti, kun joutuu odottamaan siinäkin, että saa käännettyä toisen puolen. Mutta on se vaan maltettava, jos halajaa täydellisen kiiltävän pinnan.



Metallijalasta hioin pienet ruostetäplät pois hiekkapaperilla ja sen jälkeen maalasin sen useaan kertaan sprayllä. Tämä kiiltävä valkoinen spray, merkiltään  Dupli-color, ei ollut läheskään yhtä miellyttävää käyttää kuin se aiempi vaaleansininen, jolla maalasin talouspaperirullatelineen. Valkoisen sprayn kanssa sai olla tarkkana, ettei maalannut liian läheltä tai liian paljon kerrallaan, koska se alkoi helposti valumaan. En tiedä onko tämä vaan joku kiiltävän maalin ominaisuus, koska vaaleansinen oli mattaa, mutta joka tapauksessa hankalampaa oli käyttää.

Pohjamaalattuani puuaskelmat molemmin puolin kertaalleen hioin pinnat vielä kevyesti hiekkapaperilla. Sitten pääsin vihdoin levittämään ihanaista pintamaalia.


Pintamaalasin askelmat kahteen kertaan alapuolelta ja kolmeen kertaan päällipuolelta, ja sitten sainkin ruuvata ne takaisin kiinni jalkaan. Tässä vielä kuva jakkarasta alkutilassaan...

...ja tässä valmis tuotos...